<h2>Hvem får halsbrann?</h2>
<p>Halsbrann er en vanlig tilstand som de fleste av oss opplever fra tid til annen. Hva som fremprovoserer halsbrann varierer fra person til person, men kosthold, røyking og overvekt kan ofte gjøre tilstanden verre.</p>
<br />
<h2>Hvorfor må man passe på hva man spiser?</h2>
<p>Visse mat- og drikkevarer øker risikoen for halsbrann. Hvorfor fremprovoserer mat- og drikkevarer som tomater, kaffe og fet mat ofte halsbrann?</p>
<p>Det henger sammen med måten kroppen din reagerer på mat og drikke. Noen mat- og drikkevarer kan få magesekken til å produsere mer syre enn andre, og noe av syren kan lekke opp i spiserøret. Dette kan resultere i halsbrann.</p>
<p>Visse mat- og drikkevarer fremprovoserer plagene oftere enn andre, men kan gi forskjellige reaksjoner hos ulike personer. To venner kan for eksempel spise like mye tomatsaus, men det kan hende at bare en av dem vil få halsbrann. Hvis du er plaget av halsbrann, bør du prøve å finne ut hvilke matvarer som utløser den, og tilpasse kostholdet deretter.</p>