Halsbrann er en brennende følelse i brystet, forårsaket av magesyre som beveges opp mot halsen (sure oppstøt). Vanligvis blir dette forhindret av lukkemuskelen mellom magen og spiserøret, men noen ganger kan syren komme forbi og forårsake en brennende og ubehagelig følelse.

Det finnes fire vanlige grupper reseptfrie legemidler som lindrer halsbrann og sure oppstøt.

Antacida

Antacida nøytraliserer den eksisterende syren i magen din. Antacida fungerer raskt.

Alginater

Alginater danner en beskyttende hinne over mageinnholdet og dermed forhindrer det sure innholdet i magen i å komme opp i spiserøret.

H2-blokkere

H2-blokkere virker ved å blokkere histamin H2-reseptorene, som er ansvarlige for igangsetting av syreproduksjon når de stimuleres.

Protonpumpehemmere

Protonpumpehemmere hindrer syreutskillelse ved å blokkere "syrepumpen" som er avgjørende for å skille ut magesyre i magesekken.

Hva er Pepcid®?

Pepcid® tabletter inneholder den aktive ingrediensen famotidin, som hører til gruppen H2-blokkere.

Pepcid® blir brukt for å raskt behandle plagen og lindre symptomer ved sure oppstøt og halsbrann.

Kun en Pepcid® tablett kan lindre symptomer i opptil 9 timer. Pepcid kan også tas forebyggende, ved å ta en tablett 1 time før et måltid for symptomer som oppstår i forbindelse med mat og drikke. Maks 2 tabletter i døgnet.

Les alltid hele pakningsvedlegget før bruk og konsulter lege, apotek eller sykepleier for råd i forbindelse med å velge rett behandling og legemiddel.

Common Heartburn Triggers

Lær mer om halsbrann og sure oppstøt. Få tips og råd om hvordan du kan forebygge og behandle halsbrann.